Wanneer heeft u een advocaat nodig?

Of u een advocaat nodig hebt, dat hangt volledig af van uw situatie. Toch is het in alle juridische conflicten aan te raden om advies of hulp in te winnen van een advocaat, óók als dit niet verplicht is. Bent u namelijk niet zo bekend in de juridische wereld, dan is het bijvoorbeeld lastig om de zaak goed voor de rechter te brengen. Daarnaast kunnen bepaalde zaken hoge boetes of zelfs een gevangenisstraf tot gevolg hebben. De expertise van een advocaat biedt uitkomst, hij kan de situatie namelijk beter uitleggen aan de rechter.

  • Advocaat verplicht
   Bij gerechtelijke procedures is het verplicht om de hulp van een advocaat in te schakelen. Denk hierbij aan zaken in het familierecht of civiele procedures die niet via de kantonrechter lopen. Ook in specifieke zaken, bijvoorbeeld een faillissement, en bij het starten van een kort geding moet u een advocaat in de arm nemen.

 

  • Advocaat niet verplicht
   Loopt een zaak via de kantonrechter, bijvoorbeeld bij huurkwesties of loonconflicten, dan is het niet verplicht om de hulp van een advocaat in te schakelen. De kantonrechter behandelt alle civiele procedures en arbeids-en huurzaken tot 25.000 euro. Bij zaken onder dit bedrag hoeft u dus geen advocaat in te zetten.Ook bij strafrechtelijke kwesties is dit niet verplicht. Wel is het in zo’n situatie sterk aan te raden om een advocaat in de arm te nemen. Hij checkt of alles via de regels verloopt en bereidt samen met u de rechtszitting voor. Daarnaast is hij aanwezig tijdens het verhoor van de verdachte of de getuigen.

 

 • Standaarddocumenten
  Een vaststellingsovereenkomst, ontslagbrief, concurrentiebeding of een ouderschapsplan: gaat het alleen om het opstellen van een document, dan heeft u niet altijd de uitgebreide hulp van een advocaat nodig. Veel standaarddocumenten kunt u via betrouwbare juridische partijen aanschaffen.
Zo kan het dus ook

Waarom LBBU?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Bewaar uitkeringen
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.