Advocaat uitkering beroep rechtbank
Als u een besluit ontvangt over uw uitkering of over de aanvraag van uw uitkering dan kunt u bezwaar indienen als u het niet met de beslissing eens bent. Er wordt vervolgens een nieuw besluit genomen door de uitkeringsinstantie: dit is een beslissing op bezwaar. Als u het niet eens bent met deze beslissing op bezwaar dan kunt u beroep instellen bij de bestuursrechter. Het is verstandig om een advocaat uitkering in te schakelen als u beroep wilt instellen bij de rechtbank. De juristen en advocaten hebben veel ervaring met het voeren van beroepsprocedures. Zij weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU!
Maria vraagt een bijstandsuitkering aan. De gemeente Amsterdam wijst de uitkering af omdat Maria niet aan de voorwaarden voldoet. Maria is het niet met deze beslissing eens een dient een bezwaarschrift in. De gemeente Amsterdam blijft bij haar besluit. Maria is het er niet mee eens en stelt beroep in.
Let op: tegen een besluit moet u binnen zes weken bezwaar indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!
Advocaat uitkering bij instellen beroep rechtbank
Een uitkeringsinstantie heeft u een beslissing gestuurd over een uitkering. De uitkering die u heeft aangevraagd werd afgewezen. Of u moet een deel van de uitkering terugbetalen. Tegen de beslissing van de uitkeringsinstantie kunt u bezwaar instellen. U geeft aan waarom u het niet eens bent met de beslissing. Vervolgens neemt de uitkeringsinstantie een nieuw besluit, een zogenaamde beslissing op bezwaar. Bent u het hier niet mee eens? Dan gaat u in beroep. Dit is een procedure die bij de rechtbank loopt. U mag zelf beroep instellen, daarvoor hoeft u geen advocaat in te schakelen.
Het is wel verstandig om een advocaat uitkering om advies en bijstand te vragen als u een beroep bij de rechtbank in wilt stellen. De advocaten van LBBU hebben veel ervaring met het voeren van beroepsprocedures. Zij weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU!
Beroep instellen
Het beroepschrift dient u, of uw advocaat, in bij de rechtbank. De rechtbank stuurt dit beroepschrift door naar de instantie die de beslissing nam over uw uitkering. Deze instantie krijgt de kans om een verweer op te stellen, dit is een verweerschrift. U, of uw advocaat uitkering die het beroep instelde bij de rechtbank, ontvangt een kopie van het verweerschrift.
Vervolgens bepaalt de rechtbank een zittingsdatum. Tijdens de zitting krijgen beide partijen de kans om aan te geven waarom ze het wel of niet eens zijn met het besluit.
Termijnen
Bij de beroepsprocedure gelden wederom formele vereisten waar u zich aan moet houden. Zo moet u binnen zes weken nadat de beslissing op bezwaar is genomen beroep indienen bij de rechtbank. Als u te laat bent dan is de beslissing op bezwaar definitief. Neem daarom zo snel mogelijk nadat u de beslissing op bezwaar kreeg neem contact op met de intakebalie van LBBU, zodat u de mogelijkheden van beroep bij de rechtbank kunt bespreken.
Kosten
Het indienen van een beroepschrift kost geld: u dient namelijk griffierechten te betalen voor de toegang tot de rechter. De hoogte hiervan hangt af van uw inkomen. Een advocaat uitkering kan u hierover informeren als u beroep wilt instellen bij de rechtbank.
Mogelijke uitkomsten beroep rechtbank
Na de zitting neemt de rechter een beslissing. Deze beslissing neemt hij meestal binnen zes weken. U krijgt deze uitslag schriftelijk toegezonden. Er zijn diverse beslissingen die de rechter kan nemen:
- uw beroepschrift wordt gegrond verklaard. Dit betekent dat de rechter u in het gelijk stelt en vindt dat de uitkeringsinstantie een verkeerde beslissing heeft genomen. De uitkeringsinstantie moet een nieuwe beslissing nemen en zij moeten de uitspraak van de rechter naleven. Het komt ook voor dat de rechter zelf een beslissing neemt.
- uw beroepschrift wordt ongegrond verklaard. Dit betekent dat de rechter u niet in het gelijk stelt. De argumenten uit uw beroepschrift zijn dan niet voldoende om de beslissing van de uitkeringsinstantie te vernietigen.
- uw beroepschrift niet-ontvankelijk wordt verklaard. Dit betekent dat u niet aan de formele eisen hebt voldaan, bijvoorbeeld doordat het beroepschrift niet op tijd was ingediend of de griffierechten niet zijn betaald. Er wordt dan niet inhoudelijk naar uw beroep gekeken.
Als u het niet eens bent met de beslissing van de rechter dan kunt u hoger beroep instellen.
Bijstand van advocaat uitkering bij beroep rechtbank
Wilt u beroep aantekenen tegen een beslissing van het UWV of de gemeente op uw bezwaarschrift? Een advocaat uitkeringen van LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!
Wacht niet tot de beroepstermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.
Pro deo advocaat
In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op