Advocaat WIA-uitkering

Als u vanwege ziekte niet in staat bent om te werken heeft u onder bepaalde voorwaarden recht op een WIA-uitkering. Een WIA-uitkering is een uitkering op basis van de Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Deze wet is de opvolger van de WAO. Een WIA-uitkering vraagt u aan bij het UWV. Als uw verzoek wordt afgewezen kunt u een bezwaarschrift indienen. Een advocaat WIA-uitkering adviseert u bij het opstellen van een bezwaarschrift. Een bij Omnius sociaal zekerheidsrecht aangesloten advocaat helpt u hierbij. Vaak is de inzet van een advocaat voor u kosteloos. U hoeft slechts een kleine, geringe eigen bijdrage te betalen.

Ans kan vanwege een chronische ziekte minder werken dan voorheen. Ze vraagt een WIA-uitkering aan maar deze wordt afgewezen omdat ze volgens het UWV minder dan 35% arbeidsongeschikt is. Ans is het niet eens met deze beslissing. Ze dient een bezwaarschrift in en vraagt een advocaat WIA-uitkering daarbij om advies.

Als u meer dan 35% arbeidsongeschikt bent kunt u in bepaalde gevallen aanspraak maken op een WIA-uitkering. Als de aanvraag om deze uitkering wordt afgewezen of als uw WIA-uitkering wordt stopgezet kunt u bezwaar maken als u het niet eens bent met de beslissing.

Let op: tegen een besluit moet u binnen zes weken bezwaar indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!

Advocaat WIA-uitkering

Door middel van het indienen van een bezwaarschrift legt u aan het UWV uit waarom u het niet eens bent met de genomen beslissing. Vervolgens heroverweegt het UWV de genomen beslissing. Het is belangrijk dat u de redenen waarom u het niet eens bent met het besluit goed onderbouwd: op die manier probeert u het UWV te overtuigen van uw kijk op de beslissing.

Hierbij is het verstandig om een advocaat WIA-uitkering in te schakelen. Deze advocaat heeft ervaring met het bezwaar maken tegen beslissingen over uitkeringen en kent de regels. Hij weet waar u op dient te letten bij het maken van bezwaar. Een bij het Omnius sociaal zekerheidsrecht aangesloten advocaat helpt u hierbij. Vaak is de inzet van een advocaat voor u kosteloos. U hoeft slechts een kleine, geringe eigen bijdrage te betalen. De advocaat dient namens u een bezwaarschrift of beroepschrift in. Zo kan de beslissing worden aangevochten. Neem direct contact op met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten.

Soorten WIA-uitkeringen

Er zijn twee soorten WIA-uitkeringen: de IVA en de WGA. Op welke uitkering u mogelijk recht heeft hangt van uw situatie af. De vraag is of u in de toekomst kunt werken.

Bent u volledig arbeidsongeschikt en is de kans dat u in de toekomst weer kunt werken klein? Dan is de Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) waarschijnlijk van toepassing. De hoogte van de uitkering bedraagt 75% van het laatstverdiende loon.

Kunt u in de toekomt waarschijnlijk wel weer werken? Dan heeft u mogelijk recht op de WGA-uitkering, de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten.

Bezwaar tegen beslissing over WIA-uitkering

Bij een WIA-uitkering gaat het over de mate van arbeidsongeschiktheid, en dit wordt vaak uitgedrukt in een percentage. Bij de beoordeling van de arbeidsongeschiktheid kijkt het UWV onder andere naar de verdiencapaciteit en uw functionele mogelijkheden. Er wordt gekeken naar wat u zou kunnen verdienen en dat wordt vergeleken met wat u eerder verdiende.

U kan het niet eens zijn met de uitkomst van deze berekening. In dat geval kunt u bezwaar indienen tegen de beslissing over uw WIA-uitkering. Wij raden aan om bijstand te zoeken bij een advocaat WIA-uitkering. Een advocaat van Omnius sociaal zekerheidsrecht verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op! Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

 

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.4

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.