Advocaat Ziektewet-uitkering
Als u vanwege ziekte niet kunt werken en als u geen aanspraak maakt op doorbetaling van loon door uw werkgever heeft u mogelijk recht op een Ziektewet-uitkering. Als u een aanvraag voor een Ziektewet-uitkering indient dan kan deze aanvraag worden afgewezen. Als u een Ziektewet-uitkering ontvangt kan deze worden stopgezet. Maak altijd bezwaar als u het niet eens bent met het genomen besluit. Een advocaat Ziektewet-uitkering heeft veel ervaring met het voeren van bezwaarprocedures. Hij weet welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Vaak is de inzet van een advocaat voor u kosteloos. U hoeft slechts een kleine, geringe eigen bijdrage te betalen. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.
Hans heeft een WW-uitkering. Hij is ziek geworden en daarom vraagt hij een Ziektewet-uitkering aan. Het UWV wijst zijn aanvraag af. Hans is het niet eens met de afwijzing en dient een bezwaarschrift in.
Let op: neem nooit zelf ontslag wanneer u ziek bent. Het UWV kan u in dat geval een Ziektewet-uitkering weigeren.
Ziektewet-uitkering
In een aantal situaties heeft u mogelijk recht op een Ziektewet-uitkering. Onder de Ziektewet vallen bijvoorbeeld:
- werknemers zonder werkgever.
- werknemers met een hoog ziekterisico, waaronder zwangeren en orgaandonoren.
- ‘werknemers’ als thuiswerkers, stagiairs en freelancers. Zij hebben een bijzonder dienstverband.
- WW-gerechtigden die dertien weken of langer ziek zijn;
- en vrijwillig verzekerden voor de Ziektewet.
Let op: tegen een besluit moet u binnen zes weken bezwaar indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!
De meeste mensen die een Ziektewet-uitkering ontvangen zijn werknemers zonder werkgever. Als u geen werkgever heeft dan heeft u geen inkomen. Omdat u ziek bent kunt u niet solliciteren of werken, en daarom komt u niet in aanmerking voor een WW-uitkering. Een Ziektewet-uitkering vraagt u aan bij het UWV.
Advocaat Ziektewet-uitkering
Het UWV kan besluiten om de Ziektewet-uitkering af te wijzen, bijvoorbeeld omdat u niet aan de voorwaarden voldoet. Ook als u al een Ziektewet-uitkering ontvangt kunt u te maken krijgen met beslissingen over uw uitkering waar u het niet mee eens bent.
Is uw Ziektewet uitkering stopgezet of is de aanvraag door het UWV afgewezen? Maak altijd bezwaar als u het niet eens bent met het besluit. Belangrijk is dat u tijdig bezwaar maakt: als u te laat bent is de beslissing al definitief geworden. Een advocaat Ziektewet-uitkering heeft veel ervaring met het voeren van bezwaarprocedures. Zij weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Vaak is de inzet van een advocaat voor u kosteloos. U hoeft slechts een kleine, geringe eigen bijdrage te betalen. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.
Pro deo advocaat
In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.