Advocaat Ziektewet-uitkering

Als u vanwege ziekte niet kunt werken en als u geen aanspraak maakt op doorbetaling van loon door uw werkgever heeft u mogelijk recht op een Ziektewet-uitkering. Als u een aanvraag voor een Ziektewet-uitkering indient dan kan deze aanvraag worden afgewezen. Als u een Ziektewet-uitkering ontvangt kan deze worden stopgezet. Maak altijd bezwaar als u het niet eens bent met het genomen besluit. Een advocaat Ziektewet-uitkering heeft veel ervaring met het voeren van bezwaarprocedures. Hij weet welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Vaak is de inzet van een advocaat voor u kosteloos. U hoeft slechts een kleine, geringe eigen bijdrage te betalen. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.

Hans heeft een WW-uitkering. Hij is ziek geworden en daarom vraagt hij een Ziektewet-uitkering aan. Het UWV wijst zijn aanvraag af. Hans is het niet eens met de afwijzing en dient een bezwaarschrift in.

Let op: neem nooit zelf ontslag wanneer u ziek bent. Het UWV kan u in dat geval een Ziektewet-uitkering weigeren.

Ziektewet-uitkering

In een aantal situaties heeft u mogelijk recht op een Ziektewet-uitkering. Onder de Ziektewet vallen bijvoorbeeld:

 • werknemers zonder werkgever.
 • werknemers met een hoog ziekterisico, waaronder zwangeren en orgaandonoren.
 • ‘werknemers’ als thuiswerkers, stagiairs en freelancers. Zij hebben een bijzonder dienstverband.
 • WW-gerechtigden die dertien weken of langer ziek zijn;
 • en vrijwillig verzekerden voor de Ziektewet.

Let op: tegen een besluit moet u binnen zes weken bezwaar indienen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!

De meeste mensen die een Ziektewet-uitkering ontvangen zijn werknemers zonder werkgever. Als u geen werkgever heeft dan heeft u geen inkomen. Omdat u ziek bent kunt u niet solliciteren of werken, en daarom komt u niet in aanmerking voor een WW-uitkering. Een Ziektewet-uitkering vraagt u aan bij het UWV.

Advocaat Ziektewet-uitkering

Het UWV kan besluiten om de Ziektewet-uitkering af te wijzen, bijvoorbeeld omdat u niet aan de voorwaarden voldoet. Ook als u al een Ziektewet-uitkering ontvangt kunt u te maken krijgen met beslissingen over uw uitkering waar u het niet mee eens bent.

Is uw Ziektewet uitkering stopgezet of is de aanvraag door het UWV afgewezen? Maak altijd bezwaar als u het niet eens bent met het besluit. Belangrijk is dat u tijdig bezwaar maakt: als u te laat bent is de beslissing al definitief geworden. Een advocaat Ziektewet-uitkering heeft veel ervaring met het voeren van bezwaarprocedures. Zij weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Vaak is de inzet van een advocaat voor u kosteloos. U hoeft slechts een kleine, geringe eigen bijdrage te betalen. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.4

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.