mr. Marjo Wellen

mr. Marjo Wellen

3M Advocaten

Over de advocaat

Mr. Marjo Wellen is sinds 1999 werkzaam in de sociale
advocatuur en houdt sinds 2006 kantoor in Nijmegen. Naast haar baan in het welzijnswerk
volgde ze de studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Limburg. Zij
studeerde af in de richting Sociaal Recht en bleef nog twee jaar als docent aan
de rechtenfaculteit van deze universiteit verbonden.

Daarna heeft zij acht jaar als jurist bij het Bureau voor Rechtshulp in Breda gewerkt. Vervolgens maakte zij de overstap naar de sociale advocatuur, voor haar een logische stap gelet op haar deskundigheid op het gebied van sociaal recht.

Mr. Marjo Wellen is gespecialiseerd op verschillende rechtsgebieden van het sociaal zekerheidsrecht. Onder sociaal zekerheidsrecht vallen bijvoorbeeld de Participatiewet (PW), de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en de Werkloosheidswet (WW). Mr. Marjo Wellen doet met name op deze terreinen veel bezwaar- en beroepszaken. Daarnaast is zij ook gespecialiseerd in het huurrecht woonruimte en consumentenrecht.

WW, bijstand, AOW/IOW/IAOW
Uitkeringsgerechtigden kunnen te maken krijgen met de beëindiging en intrekking van een uitkering of met een korting of sanctie op de uitkering wanneer zij een uitkering ontvangen in het kader van de bijstandswet (PW) of de AOW/IOW/IAOW of de Werkloosheidswet (WW). Het kan gaan om intrekking van de uitkering vanwege (vermeend) samenwonen of een korting vanwege het kunnen delen van de woonkosten.

U kunt tegen de intrekking, terugvordering en opgelegde maatregel/sanctie bezwaar aantekenen bij de betreffende uitkeringsinstantie. Om fouten te voorkomen die nadelig zijn voor de eventuele beroepsprocedure, is het ook in deze bezwaarfase al belangrijk om een advocaat in de hand te nemen. Let op dat de wettelijke bezwaar/beroepstermijn (doorgaans binnen zes weken) niet verstrijkt. Neem altijd de beslissing waar u het niet mee eens bent mee naar de afspraak met uw advocaat.

WMO en PGB
Bij de WMO kan het gaan om een geschil met de gemeente over een woonvoorziening (bijvoorbeeld een traplift of andere woningaanpassing), een vervoersvoorziening (bijvoorbeeld taxivergoeding) of huishoudelijke hulp. Mogelijk is al in de aanvraagfase (het zogeheten keukentafelgesprek) een en ander al niet goed verlopen.

Mr. Marjo Wellen is lid van de Specialistenvereniging Sociaal Zekerheidsrecht advocaten (SSZ advocaten).

mr. Marjo Wellen is advocaat bij 3M Advocaten.

Gerelateerde blogs

Alle blogberichten

Zo kan het dus ook

Waarom LBBU?

U kunt nu direct contact opnemen met de LBBU Intakebalie voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid

Over ons

Het LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Bewaar uitkeringen
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.