Bij de meeste uitkeringen beslist het UWV of de gemeente of u er voor in aanmerking kom. Een officiële beslissing of u de uitkering ook daadwerkelijk krijgt, of dat een uitkering wordt gewijzigd, of zelfs gestopt, heet een “besluit”. Als een besluit in uw nadeel uitvalt, kunt u daar iets tegen doen.

Niet eens met besluit? Maak bezwaar!

U kunt een beslissing van een uitkeringsinstantie aanvechten. Het weigeren of stoppen van een uitkering heeft direct gevolgen voor uw inkomen. Een advocaat van LBBU staat u graag bij met uw bezwaarschrift of beroepschrift. Onze advocaten hebben veel ervaring in uitkeringszaken en weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak.

Wacht dus niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Een advocaat van LBBU verdedigt uw belangen

Bij de advocaten aangesloten bij LBBU kunt u terecht als het gaat om:

Advocaat bezwaarschrift uitkeringen 

Tegen een (eerste) besluit van het UWV of de gemeente kunt u een bezwaarschrift indienen. Een bezwaarschrift is eigenlijk niets meer dan een document, waarin u met goede redenen aangeeft waarom u het niet met de beslissing van de uitkeringsinstantie eens bent. Door in bezwaar te gaan vraagt u de uitkeringsinstantie de genomen beslissing te heroverwegen. Uw bezwaarschrift moet binnen 6 weken na het besluit bij de uitkeringsinstantie zijn ingediend. Daarna bent u te laat en is het besluit definitief. Uw bezwaarschrift kan gegrond worden verklaard (u krijgt gelijk) of ongegrond worden verklaard (afgewezen) .

Advocaat beroepschrift uitkeringen

Bij (gedeeltelijke) afwijzing van uw bezwaarschrift kunt u in beroep gaan, door middel het indienen van een beroepschrift bij de rechtbank. U vraagt dan aan de rechter om een oordeel te geven over het besluit van het UWV of de gemeente. Vaak vindt er dan ook een zitting plaats. Uw beroepschrift moet binnen 6 weken na het besluit op bezwaar bij de rechtbank zijn ingediend.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.2

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.