Bij de meeste uitkeringen beslist het UWV of de gemeente of u er voor in aanmerking kom. Een officiële beslissing of u de uitkering ook daadwerkelijk krijgt, of dat een uitkering wordt gewijzigd, of zelfs gestopt, heet een “besluit”. Als een besluit in uw nadeel uitvalt, kunt u daar iets tegen doen.
Niet eens met besluit? Maak bezwaar!
U kunt een beslissing van een uitkeringsinstantie aanvechten. Het weigeren of stoppen van een uitkering heeft direct gevolgen voor uw inkomen. Een advocaat van LBBU staat u graag bij met uw bezwaarschrift of beroepschrift. Onze advocaten hebben veel ervaring in uitkeringszaken en weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak.
Wacht dus niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.
Een advocaat van LBBU verdedigt uw belangen
Bij de advocaten aangesloten bij LBBU kunt u terecht als het gaat om:
- Bezwaarschrift uitkering
- Beroepschrift uitkering
- Hoger beroep uitkering
- Voorlopige voorziening uitkering
Advocaat bezwaarschrift uitkeringen
Tegen een (eerste) besluit van het UWV of de gemeente kunt u een bezwaarschrift indienen. Een bezwaarschrift is eigenlijk niets meer dan een document, waarin u met goede redenen aangeeft waarom u het niet met de beslissing van de uitkeringsinstantie eens bent. Door in bezwaar te gaan vraagt u de uitkeringsinstantie de genomen beslissing te heroverwegen. Uw bezwaarschrift moet binnen 6 weken na het besluit bij de uitkeringsinstantie zijn ingediend. Daarna bent u te laat en is het besluit definitief. Uw bezwaarschrift kan gegrond worden verklaard (u krijgt gelijk) of ongegrond worden verklaard (afgewezen) .
Advocaat beroepschrift uitkeringen
Bij (gedeeltelijke) afwijzing van uw bezwaarschrift kunt u in beroep gaan, door middel het indienen van een beroepschrift bij de rechtbank. U vraagt dan aan de rechter om een oordeel te geven over het besluit van het UWV of de gemeente. Vaak vindt er dan ook een zitting plaats. Uw beroepschrift moet binnen 6 weken na het besluit op bezwaar bij de rechtbank zijn ingediend.
Pro deo advocaat
In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.