Hoe kiest u de best passende advocaat?

Het is niet altijd eenvoudig om een advocaat uit te zoeken, zeker omdat u meestal niet zit te wachten op een juridisch probleem of een rechtszaak. Op rechtsgebied, locatie of tarief: aan de hand van verschillende criteria kunt u een advocaat selecteren.

Locatie

Het is natuurlijk fijn als de advocaat in uw woonplaats of regio is gevestigd. Dat is makkelijk schakelen en maakt het eenvoudiger om uw zaak face to face te bespreken. Denkt u vooraf na over of u een kantoor met een algemene praktijk kiest of een gespecialiseerd kantoor. Veel advocatenkantoren hebben een algemene praktijk en kunnen u bijstaan in veel voorkomende en kleinere zaken. De kans dat u een kantoor met een algemene praktijk dichtbij huis vindt, is daardoor groter.

Specialisatie

Heeft u een complexe zaak die om specifieke kennis vraagt, dan is het aan te raden om en gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Een gespecialiseerde advocaat behandelt uitsluitend één onderwerp of rechtsgebied. Vaak hanteren ze een iets hoger uurtarief dan een algemene advocaat en meestal zijn ze lid van een specialistenvereniging.

Type zaak

Adviseren, bemiddelen of procederen: een advocaat heeft verschillende taken. Iedere advocaat heeft zijn eigen voorkeuren en aanpak. De één houdt meer van pleiten, de ander treft liever een onderhandse regeling met de wederpartij. Bedenk goed waar uw voorkeur naar uit gaat, welke werkwijze u prettig vindt en overleg hierover met de advocaat.

Tarief

Advocaten kennen verschillende tarieven. De hoogte hangt af van de omstandigheden, omvang van de zaak en ervaring van de advocaat. Een specialistische advocaat is vaak duurder dan een algemene advocaat die meer standaardzaken doet. Ga dus goed na welke hulp u nodig heeft.

Persoonlijke voorkeur

Natuurlijk speelt uw persoonlijke voorkeur ook een rol in de advocaatkeuze. Hoewel het juridisch gezien vaak geen verschil maakt, is het belangrijk om een prettig gevoel bij de advocaat te hebben. Goede communicatie en vertrouwen zijn essentieel.

Gratis intake

Neem voor advies en een gratis intake contact op met de intakebalie Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten. De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar. U kunt uw persoonlijke situatie met de jurist van de intakebalie bespreken. Als er een doorverwijzing nodig is, gaat de de jurist aan de hand van uw voorkeuren aan de slag en wordt er een kantoor voor u gezocht. Wilt u weten welke advocatenkantoren er bij u in de buurt deelnemer zijn van de Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten, kijk dan onder Advocaat zoeken.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

  Al een brief ontvangen? Vul dan het contactformulier hier in.

  Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.
  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.1

  Over ons

  Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.