De Wajong is een voorziening die bedoeld is voor arbeidsongeschikte jongeren. Om aanspraak te kunnen maken op de Wajong uitkering is vereist dat u sinds jonge leeftijd een ziekte of handicap heeft, waardoor u niet kunt werken. U krijgt de uitkering als u 18 jaar of ouder bent. U vraagt de Wajong uitkering aan bij het UWV.

Weigering Wajong? Maak bezwaar! 

Heeft u een Wajong uitkering aangevraagd, maar is deze geweigerd? Een advocaat van LBBU helpt u en dient een bezwaar- of beroepschrift in. Zo worden uw kansen op toekenning van de uitkering vergroot. In de meeste gevallen kost de inzet van een advocaat u niets. Enkel een kleine bijdrage wordt gevraagd. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.

Oude en nieuwe regelingen Wajong

Er zijn 3 soorten Wajong:

 • Oude Wajong:
  U valt onder de oude Wajong als u vóór 2010 (voor de eerste keer) een Wajong heeft aangevraagd. Bij de oude Wajong zorgt de Wajong-uitkering voor (een aanvulling op) uw inkomsten. De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt het uitkeringspercentage.
 • Wajong 2010:
  U valt onder Wajong 2010 als u tussen 1 januari 2010 en 1 januari 2015 (voor de eerste keer) Wajong heeft aangevraagd. Bij de Wajong 2010 kunt u door het UWV hulp krijgen bij het vinden van werk. Daarbij staat het werken naar vermogen centraal. De nadruk ligt daarmee minder op de uitkering zelf.
 • Wajong 2015:
  Sinds de invoering van de Participatiewet op 1 januari 2015 komt u alleen nog voor een Wajong-uitkering in aanmerking als u nu en in de toekomst niet meer kunt werken. Dan kunt u een beoordeling arbeidsvermogen aanvragen bij het UWV. Het UWV beoordeelt vervolgens welke ondersteuning er in uw geval nodig is.

Overstappen van Oude Wajong naar Wajong 2010

Had u vóór 1 januari 2010 een Wajong-uitkering aangevraagd, dan heeft u de mogelijkheid om over te stappen naar de Wajong 2010. Bij de Wajong 2010 ligt de nadruk op uw mogelijkheden om te werken en is dus geschikt voor uitkeringsgerechtigden die nu of in de toekomst nog kunnen werken. Door te werken kan uw inkomen stijgen. Maar denk eraan dat u ook extra plichten krijgt als u overstapt.

Bijstand van een advocaat Wajong uitkering

Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing of handeling van het UWV over uw Wajong-uitkering? Een advocaat van het LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.2

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.