Keurmerk

U kunt van al onze deelnemers een persoonlijke en klantgerichte benadering verwachten. Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten streeft naar de beste service en vakkundigheid bij alle deelnemers. Belangrijke aandachtspunten zijn daarbij: vertrouwelijke informatiebehandeling, optimale bereikbaarheid en een hoge reactiesnelheid. Om deze beloften waar te kunnen maken is dit keurmerk in het leven geroepen.

Uw garantie voor service en vakkundigheid

Met het keurmerk bieden wij u de garantie van de juiste keuze voor een juridische specialist. Het keurmerk waarborgt vakkundigheid, gecombineerd met service. Alle deelnemers binnen het netwerk zijn ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten en de Raad voor Rechtsbijstand en worden regelmatig getoetst op het naleven van de afspraken en richtlijnen die gelden voor een advocaat. Een door ons geselecteerde deelnemer is dus altijd de juiste keuze.

De beste service

Goede service is een persoonlijke ervaring. De beoordeling hiervan is afhankelijk van persoonlijke verwachtingen. Wij garanderen een hoge service door heldere afspraken over wat u mag verwachten van de dienstverlening. De afspraken tussen u en uw advocaat worden vastgelegd in een opdrachtbevestiging.

Klanttevredenheid

Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten houdt doorlopend onderzoek naar de klanttevredenheid. Deze onderzoeken worden beschouwd als een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van dienstverlening. Bij het afsluiten van de zaak vragen wij u dan ook een oordeel te geven over de geboden dienstverlening. Met behulp van uw terugkoppeling krijgen wij inzicht in welke aspecten van de dienstverlening aandacht verdienen of verbetert moeten worden. Op die manier kunnen we de belofte van juridische dienstverlener met de beste service blijven waar maken.

Klachtenregeling

De deelnemers in ons netwerk doen er alles aan om u zo goed mogelijke van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen dat u ontevreden bent over bepaalde aspecten van de dienstverlening. In dat geval kunt u gebruik maken van onze klachtenregeling:

Interne klachtenprocedure:

1.       Alle deelnemers van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten hebben een interne klachtenprocedure en een klachtenfunctionaris. Wanneer een cliënt op enigerlei wijze het kantoor (deelnemer) benadert met een klacht wordt de betreffende medewerker hiervan op de hoogte gesteld.

2.       Wanneer een cliënt een klacht indient bij de betrokken medewerker zal deze medewerker de klachtenfunctionaris hiervan in kennis stellen.

3.       De betrokken medewerker probeert samen met de cliënt tot een oplossing te komen, eventueel samen met de klachtenfunctionaris van kantoor. Als de cliënt dat wenst zal de klachtenfunctionaris betrokken worden bij de algehele behandeling van de klacht.

4.       De betrokken medewerker en/of klachtenfunctionaris draagt zorg voor een behoorlijke behandeling van de klacht.

4a.       De klacht wordt binnen 3 werkdagen bevestigd.

4b.       Binnen 10 werkdagen wordt de klacht beantwoord. Mogelijk wordt de cliënt daarbij gevraagd om een mondelinge toelichting. De reactie op de klacht wordt schriftelijk gegeven en in begrijpelijke taal. Een mondelinge toelichting kan nodig worden geacht. De maximale termijn voor de gehele afhandeling van de klacht is een maand.

4c.        Alle klachten worden geregistreerd, waarbij de kopieën van de klacht en de afhandeling daarvan voor 5 jaar worden bewaard.

5.       Wanneer, naar het oordeel van de cliënt, de klacht niet in tevredenheid is afgehandeld heeft de cliënt de mogelijkheid de klacht voor te leggen aan een andere externe geschillencommissie.

Externe klachtenprocedure

Komt u er zelf met de betreffende deelnemer uit ons netwerk niet uit dan kunt u een klacht indienen bij een externe klachtenbehandelaar.  Er zijn 2 mogelijkheden:

1. De klachten en geschillenregeling bij de Geschillencommissie advocatuur

De geschillencommissie advocatuur is samengesteld uit een rechter, vertegenwoordiger van de Consumentenbond of het bedrijfsleven en een door de Orde voorgedragen advocaat. U kunt u klacht alleen voorleggen bij de geschillencommissie als de betreffende advocaat of het kantoor is aangesloten.

Stichting Geschillencommissie Advocatuur
Postbus 90600
2509LP Den Haag
Tel. 070-3105310

www.sgc.nl

2. Tuchtrechtspraak

De hierboven genoemde regelingen gaan met name over de relatie tussen de cliënt en de medewerker en hebben min of meer een vrijwillig karakter. Daarnaast voorziet de wet in tuchtrechtspraak. Het tuchtrecht is gericht op de bescherming van de cliënt, maar ook op onderlinge omgang tussen collega’s. Ook bij deze instanties zal men in eerste instantie streven naar een minnelijke schikking van het probleem. In geval van een klacht kunt u zich richten tot de lokale Deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement van het betreffende advocatenkantoor.

Zo kan het dus ook

Waarom Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.1

Over ons

Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Bewaar uitkeringen
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaat voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.