Bezwaar maken bij het UWV

U heeft een uitkering bij het UWV of u heeft een uitkering aangevraagd bij het UWV. Het UWV heeft u een beslissing gestuurd over uw uitkering of de aanvraag voor een uitkering. Met deze beslissing bent u het niet eens. Wij leggen u uit wat er komt kijken bij het bezwaar maken bij het UWV. Heeft u een beslissing ontvangen van het UWV en wilt u weten hoe u bezwaar kunt maken? U kunt ons zeven dagen per week 24 uur per dag bereiken via de website en via WhatsApp. De juristen van de intakebalie kijken aan de hand van uw situatie wat de best passende juridische oplossing is.

Het UWV beslist of u in aanmerking komt voor een uitkering van het UWV. Ook als u een uitkering van het UWV ontvangt neemt het UWV beslissingen over uw uitkering, bijvoorbeeld over het wijzigen of stopzetten van de uitkering. Als u het niet eens bent met de beslissing dan kunt u bezwaar maken bij het UWV. Wij leggen uit hoe dit in zijn werk gaat en wat wij voor u kunnen betekenen.

Carola ontvangt een WW-uitkering. Ze ontvangt een brief van het UWV waarin staat dat zij de uitkering ten onrechte heeft ontvangen. Zij moet de ontvangen uitkering terugbetalen. Carola is het niet eens met deze beslissing van het UWV. Daarom dient ze een bezwaarschrift in.

Zo gaat bezwaar maken bij het UWV in zijn werk

Als u het niet eens bent met een beslissing van het UWV dan kunt u bezwaar maken. Op deze manier maakt u kenbaar dat u het oneens bent met de genomen beslissing. Als het UWV de beslissing neemt om een uitkering niet toe te wijzen, te wijzigen of stop te zetten dan heeft dit gevolgen voor uw financiële situatie. Het is daarom raadzaam om tijdig bezwaar te maken. Wij helpen u graag bij het maken van bezwaar. Onze advocaten hebben veel ervaring in uitkeringszaken en weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak.

Bezwaartermijn

Het maken van bezwaar kan niet oneindig: er is een bezwaartermijn. Meestal is dit een periode van zes weken. De bezwaartermijn staat aangegeven in de beslissing van het UWV. Als u te laat bent met het maken van bezwaar dan is de beslissing al definitief geworden. Daarom adviseren wij u om zo snel mogelijk in actie te komen als u een beslissing van het UWV ontvangt. Neem direct contact op met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten. U kunt ons zeven dagen per week, 24 uur per dag bereiken via de website en via WhatsApp.

Bezwaarschrift opstellen en indienen

Om bezwaar te maken bij het UWV dient u een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift is een schriftelijk document waarmee u aangeeft met welke beslissing u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met de beslissing. U verzoekt het UWV om nog eens naar het besluit te kijken en om dit besluit aan te passen.

Daarom is het belangrijk om goede argumenten aan te voeren in uw bezwaarschrift: u wilt het UWV overtuigen. Wij helpen u graag bij het maken van bezwaar. Onze advocaten hebben veel ervaring in uitkeringszaken en weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak.

Formele vereisten bezwaarschrift

In het bezwaarschrift moet u een aantal formele vereisten opnemen. Als u deze vergeet dan geeft het UWV u een termijn om deze zaken alsnog in het bezwaarschrift op te nemen. Wij raden aan om het bezwaarschrift direct zorgvuldig op te stellen.

Let erop bij het bezwaar maken bij het UWV dat de volgende vereisten opgenomen zijn in het bezwaarschrift:

 • Het bezwaarschrift is schriftelijk opgesteld (op papier of digitaal)
 • Het bezwaarschrift is ondertekend
 • In het bezwaarschrift staan uw naam en adres
 • Er staat een dagtekening op het bezwaarschrift
 • U geeft aan tegen welk besluit u bezwaar maakt
 • U maakt tijdig bezwaar: meestal bedraagt de bezwaartermijn zes weken
 • In het bezwaarschrift staat waarom u het niet eens bent met de beslissing
 • Het bezwaar is in het Nederlands opgesteld of er is een vertaling bijgevoegd

Mogelijke uitkomsten bezwaar

Het UWV is verplicht om de genomen beslissing te heroverwegen als u een bezwaarschrift heeft ingediend. Er zijn een aantal beslissingen op bezwaar mogelijk:

 • Het bezwaarschrift wordt gegrond verklaard: het UWV stelt u in het gelijk en neemt een nieuwe beslissing.
 • Het bezwaarschrift wordt ongegrond verklaard: het UWV stelt u niet in het gelijk en de genomen beslissing blijft in stand.
 • Het bezwaarschrift wordt niet-ontvankelijk verklaard. Dit betekent dat u niet aan de formele eisen hebt voldaan, bijvoorbeeld doordat het bezwaarschrift niet op tijd was ingediend of dat er (verplichte) gegevens misten. Er wordt dan niet inhoudelijk naar uw bezwaar gekeken.

Als u het niet eens bent met de beslissing op bezwaar kunt u deze beslissing aanvechten via een beroepschrift.

Advocaat bezwaar maken bij het UWV

Wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van het UWV? Neem contact op met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten. U kunt ons zeven dagen per week 24 uur per dag bereiken via de website en via WhatsApp. Wij helpen u graag bij het maken van bezwaar. Onze advocaten hebben veel ervaring in uitkeringszaken en weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.2

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.