Wie heeft er (nog) recht op een WAO uitkering?


Omschrijving situatie

De WAO geldt alleen nog voor werknemers die vóór 1 januari 2004 langdurig ziek zijn geworden. U houdt deze uitkering zolang uw situatie niet verandert en u zich aan de voorwaarden houdt.

Opnieuw een WAO uitkering aanvragen
U ontving een WAO uitkering, maar die is gestopt omdat uw gezondheid verbeterde. Bleek daarna dat u minder kon werken doordat uw gezondheid weer verslechterd is? Dan kunt u opnieuw WAO aanvragen.

U komt weer in aanmerking voor een WAO uitkering als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Het gaat slechter met u door dezelfde ziekte of handicap waarvoor u eerder een uitkering heeft gekregen.
 • Uw WAO uitkering is korter dan 5 jaar geleden gestopt.
 • U bent minimaal 15% arbeidsongeschikt voor de WAO.

Herkeuring WAO
Ontvangt u een WAO uitkering en verandert uw situatie? Of denkt het UWV dat uw situatie in de toekomst kan veranderen? Dan kunt u een herkeuring krijgen. Een herkeuring bestaat uit een medisch en meestal ook een arbeidsdeskundig onderzoek. De uitslag kan gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering. Wordt uw uitkering bijvoorbeeld verlaagd, maar lukt het u niet om passend werk te vinden om uw verlaagde WAO uitkering aan te vullen, dan kunt u mogelijk een WW uitkering aanvragen. Deze krijgt u dan naast uw (verlaagde) WAO uitkering.

Zo kan het dus ook

Waarom LBBU?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.1

Over ons

LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Bewaar uitkeringen
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.