Als u geheel of gedeeltelijk werkloos wordt, kunt u een WW uitkering aanvragen. Deze “Werkloosheidsuitkering” is een tijdelijke uitkering om het verlies aan inkomen tussen twee banen op te vangen. Een WW uitkering vraagt u aan bij het UWV. Het UWV deelt de beslissing of u een WW uitkering krijgt aan u mee in de vorm van een besluit.

Niet eens met besluit? Maak bezwaar!

Heeft het UWV uw WW uitkering stopgezet of geweigerd? Dit heeft direct gevolgen voor uw inkomen. Laat een dergelijke beslissing daarom altijd beoordelen door een advocaat bezwaar uitkeringen. Onze advocaten helpen u graag! Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.

Is uw bezwaarschrift ongegrond verklaard? Ook deze beslissing kunt u aanvechten via een beroepschrift.

Voorwaarden WW uitkering

Het UWV kan menen dat u geen recht heeft op een WW uitkering. Deze beslissing kunt u aanvechten via een advocaat. In ieder geval moet u voldoen aan de voorwaarden die door het UWV worden getoetst:

 • U bent verzekerd voor werkloosheid. Dit is meestal het geval als u werkt als werknemer en de AOW-leeftijd nog niet hebt bereikt.
 • U verliest 5 uur of meer van uw arbeidsuren per week en u hebt geen recht op loon over die uren.
 • U bent direct beschikbaar voor betaald werk.
 • U moet minimaal 26 weken hebben gewerkt in de 36 weken voordat u werkloos werd (wekeneis).
 • U bent niet door eigen schuld werkloos geworden.

Conflict met UWV

Regelmatig ontstaan conflicten tussen werknemers en het UWV. Onderwerp van die conflicten is vaak dat niet voldaan wordt aan de uitkeringsvereisten. Zo kan er discussie ontstaan over verwijtbare werkloosheid of het niet-voldoen aan de wekeneis. Een advocaat staat u bij in bezwaar als u volgens het UWV geen recht hebt op een uitkering.

Stopzetting WW uitkering en bijverdiensten

Het UWV houdt toezicht op alle uitkeringsgerechtigden. Ze proberen u aan werk te helpen en toetsen of u nog wel recht hebt op een uitkering bij gewijzigde omstandigheden. Een van de zaken die vaak speelt is dat u bijverdiensten hebt, waar het UWV niet van op de hoogte is. Bij ontdekking kan uw uitkering worden stopgezet en moet u de uitkering terugbetalen. Ook tegen deze beslissingen kunt u in bezwaar gaan. Onze advocaten helpen u! Een advocaat bezwaar uitkeringen dient namens u een bezwaarschrift in. Zo kan de beslissing worden aangevochten.

Bijstand van een advocaat WW uitkering

Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing of handeling van het UWV over uw WW uitkering? Een advocaat van LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.2

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.