De Belastingdienst beschuldigt mij van fraude met mijn toeslag. Wat moet ik doen?


Omschrijving situatie

Veel mensen menen aanspraak te kunnen maken op een toeslag van de Belastingdienst. U kunt hierbij denken aan de Zorgtoeslag of Kinderopvangtoeslag. Als u hier geen recht op blijkt te hebben moet u het teveel betaalde bedrag terugbetalen. Als de Belastingdienst denkt dat u bewust fraude heeft gepleegd, is ook mogelijk dat u een boete krijgt opgelegd. Indien u het echt te bont heeft gemaakt is zelfs strafvervolging mogelijk en riskeert u de maximale celstraf van zes jaren.

Wat is fraude bij toeslagen?
Bij fraude bij toeslagen moet u denken aan het opzettelijk onterecht aanvragen van toeslagen. De overheid heeft de aanpak van fraude hoog op de agenda gezet, om er voor te zorgen dat toeslagen echt zijn voor mensen die ondersteuning in hun inkomen nodig hebben. Fraudeurs die 2 keer de fout ingaan met toeslagen, krijgen bijvoorbeeld een boete van 150%.

Laat uw zaak altijd beoordelen door een advocaat van LBBU. Als u beschuldigd wordt van fraude met uw toeslag is het raadzaam om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Onze advocaten hebben veel ervaring en dat vergroot uw slagingskans bij het voorkomen van strafvervolging.

Neem contact op voor direct advies

Neem direct contact op met de intakebalie. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak. Bijna alle advocaten werken ook op basis van pro deo. We helpen bij uitkeringszaken van alle uitkeringsinstanties.

Zo kan het dus ook

Waarom LBBU?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Bewaar uitkeringen
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.