De gemeente heeft mijn bezwaarschrift afgewezen. Wat kan ik hier tegen doen? (in beroep gaan)


Omschrijving situatie

Als de gemeente een besluit neemt over uw uitkering, waar u het niet mee eens bent, dan kunt u daartegen in bezwaar gaan. Wijst de gemeente uw bezwaarschrift af, dan kunt u tegen deze afwijzing in beroep gaan bij de rechtbank. Dit doet u door een beroepsschrift in te dienen. In dit beroepschrift neemt u, samen met uw advocaat, de redenen op waarom u het niet eens bent met de beslissing van de gemeente. Ook kunt u de rechter vragen om de gemeente te veroordelen in de proceskosten.

alertLet op: tegen een besluit op uw bezwaar moet u binnen zes weken beroep aantekenen. Na deze termijn wordt de beslissing definitief!

In beroep bij bijstandsuitkering
Is uw bijstandsuitkering verlaagd, stopgezet of is uw aanvraag voor bijstand afgewezen, dan is het raadzaam om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Onze advocaten hebben veel ervaring en dat vergroot uw slagingskans bij het instellen van beroep.

Neem contact op voor direct advies

Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak. Bijna alle advocaten werken ook op basis van pro deo. We helpen bij uitkeringszaken van alle uitkeringsinstanties.

Zo kan het dus ook

Waarom LBBU?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Bewaar uitkeringen
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.