Door het besluit van de gemeente kan ik niet meer rond komen. Wat nu? (voorlopige voorziening)


Omschrijving situatie

Als uw aanvraag voor een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand of IOAW-uitkering door de gemeente wordt afgewezen, of als uw uitkering wordt verlaagd, kan dat ernstige gevolgen hebben voor uw financiële situatie. Tegen deze beslissing van de gemeente kunt u in bezwaar of in beroep gaan. Maar een nieuwe beslissing duurt soms best lang en ondertussen is de beslissing voor het afwijzen of verlagen van uw uitkering gewoon ingegaan.

Als u in financiële problemen komt kunt u in sommige gevallen de beslissing van de gemeente om uw uitkering stop te zetten laten opschorten. U kunt dit doen door de rechter te verzoeken een voorlopige voorziening (voorlopige maatregel) te treffen. Als de rechter besluit dat het stopzetten van uw uitkering waarschijnlijk onterecht is, wordt de beslissing van de gemeente opgeschort, dus tijdelijk tegengehouden. U krijgt dan bijvoorbeeld een voorschot op uw uitkering of de oorspronkelijke uitkering zal dan doorlopen.

Voorwaarden voorlopige voorziening bij uitkering
Er gelden de volgende voorwaarden om een verzoek te kunnen doen voor voorlopige voorziening:

  • Er moet een bezwaar- of beroepsprocedure aanhangig zijn.
  • U moet een spoedeisend belang hebben. Dit spoedeisende belang moet u opnemen in het verzoekschrift waarmee u de voorlopige voorziening start bij de rechtbank.

Wilt u de rechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, dan is het raadzaam om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Onze advocaten hebben veel ervaring en dat vergroot uw slagingskans bij het toekennen van een voorlopige voorziening.

Neem contact op voor direct advies

Neem direct contact op met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak. Bijna alle advocaten werken ook op basis van pro deo. We helpen bij uitkeringszaken van alle uitkeringsinstanties.

Zo kan het dus ook

Waarom LBBU?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

    Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

    Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

    Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

    Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

    Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
    8.2

Over ons

LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Bewaar uitkeringen
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.