Het UWV beschuldigt mij van fraude. Wat moet ik nu doen?


Omschrijving situatie

Als u een uitkering van het UWV ontvangt moet u wijzigingen altijd gelijk doorgeven aan het UWV. Het gaat hierbij vooral om gegevens die van invloed kunnen zijn op (de hoogte van) uw uitkering. U kunt denken aan samenwonen met uw nieuwe partner of inkomsten die u niet heeft opgegeven. Als u de wijzigingen niet of te laat doorgeeft aan het UWV kan het UWV dat als fraude zien. Het maakt daarbij voor het UWV niet uit of u dit met opzet doet of per ongeluk.

Als u beschuldigd wordt van uitkeringsfraude moet u de te veel ontvangen uitkering terugbetalen. Verder wordt een boete opgelegd door het UWV.

Fraude UWV uitkering en hulp van advocaat
Als u beschuldigd wordt van fraude met uw UWV uitkering (zoals WW, WAO, WIA, Ziektewet, IOW of Wajong), dan is het raadzaam om een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Onze advocaten hebben veel ervaring en dat vergroot uw slagingskans om tegen de beschuldigingen in te gaan.

Neem contact op voor direct advies

Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak. Bijna alle advocaten werken ook op basis van pro deo. We helpen bij uitkeringszaken van alle uitkeringsinstanties.

Zo kan het dus ook

Waarom LBBU?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Bewaar uitkeringen
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.