Advocaat bijstandsuitkering

Als u een bijstandsuitkering aanvraagt of als u een bijstandsuitkering ontvangt kan het zijn dat u te maken krijgt met een beslissing waar u het niet mee eens bent. Uw aanvraag om een uitkering wordt afgewezen of uw uitkering wordt stopgezet. U kunt bezwaar indienen tegen de beslissing. Zonder bijstandsuitkering komt u mogelijk in de financiële problemen, maak dus altijd bezwaar! Wij adviseren om een advocaat bijstandsuitkering in te schakelen. Die weet welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Vaak is de inzet van een advocaat voor u kosteloos. U hoeft slechts een kleine, geringe eigen bijdrage te betalen. Neem direct contact op met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten.

Mark vraagt een bijstandsuitkering aan omdat hij geen inkomen heeft en niet kan voorzien in zijn levensonderhoud. De gemeente wijst zijn aanvraag af. Mark is het niet eens met deze beslissing en dient samen met een advocaat bijstandsuitkering een bezwaarschrift in waarin hij aangeeft waarom hij het niet eens is met het besluit.

Als u geen of te weinig inkomsten heeft en niet in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien, heeft u mogelijk recht op een bijstandsuitkering. Afhankelijk van waar u woont vraagt u een bijstandsuitkering aan bij het UWV of bij de gemeente. Uiteindelijk is het de gemeente die een beslissing neemt over uw recht op een bijstandsuitkering.

Advocaat bijstandsuitkering

Bent u het niet eens met het besluit over uw bijstandsuitkering? Maak dan zo snel mogelijk bezwaar. Dit bezwaarschrift moet u binnen zes weken indienen. Als u te laat bent met het indienen dan is de beslissing al definitief geworden.

Bij de aanvraag om een bijstandsuitkering krijgt u te maken met allerlei wettelijke vereisten waar u aan moet voldoen. En ook als u een bijstandsuitkering krijgt zijn er allerlei regels waar u zich aan moet houden. Als er een besluit wordt genomen over uw bijstandsuitkering waar u het niet mee eens bent, is het verstandig om een advocaat bijstandsuitkering in te schakelen. Deze advocaat is op de hoogte van de wettelijke regels en hij heeft veel ervaring met bezwaarschriften indienen. De advocaat weet daarom welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Vaak is de inzet van een advocaat voor u kosteloos. U hoeft slechts een kleine, geringe eigen bijdrage te betalen. Neem direct contact op met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten.

Wanneer kunt u bezwaar maken

Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin u het niet eens bent met een beslissing over een bijstandsuitkering. U kunt bezwaar maken als het gaat om een beslissing of een handeling van de gemeente over uw uitkering: bijvoorbeeld over de stopzetting of intrekking van de bijstandsuitkering, het terugvordering van onterecht uitgekeerde bijstand, het verlagen van de bijstandsuitkering of een huisbezoek.

Als de gemeente een beslissing neemt of als ze bij u op huisbezoek willen komen krijgt u hiervan een schriftelijke melding. Als u het niet eens bent met het besluit dan dient u een bezwaarschrift in om de beslissing aan te vechten.

Bijstand van een advocaat bijstandsuitkeringen

Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing of handeling van de gemeente over de bijstand? Een advocaat van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van Omnius sociaal zekerheidsrecht advocaten. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.2

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.