Bezwaarschrift uitkering

Uw aanvraag voor een uitkering is afgewezen, of uw huidige uitkering is verlaagd of beëindigd. U bent het niet eens met deze beslissing en u vraagt zich af of een bezwaarschrift uitkering indienen een gewenst resultaat oplevert. Als u een bezwaarschrift indient tegen een beslissing over een uitkering moet de uitkeringsinstantie de genomen beslissing heroverwegen. Als u een bezwaarschrift indient is het belangrijk dat u goed onderbouwt waarom u het niet eens met de genomen beslissing. Daarom is het verstandig om advies in te winnen bij LBBU, want zij hebben veel ervaring met het voeren van bezwaarprocedures. Zij weten welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU om uw situatie te bespreken!

Wilt u een bezwaarschrift uitkering indienen? Let dan goed op de termijn: u moet het bezwaarschrift binnen zes weken na de beslissing hebben ingediend. Als u te laat bent wordt de beslissing definitief.

Jan ontvangt een WW-uitkering van het UWV. Na drie maanden ontvangt hij een brief dat zijn uitkering te hoog is vastgesteld. Het uitkeringsbedrag wordt verlaagd en hij moet het teveel ontvangen bedrag terugbetalen. Jan is het niet eens met deze beslissing en dient een bezwaarschrift in.

Bezwaarschrift uitkering

De uitkeringsinstantie, bijvoorbeeld het UWV, heeft een beslissing genomen over uw uitkeringssituatie. De beslissing houdt bijvoorbeeld in dat u geen recht heeft op een uitkering of dat uw uitkering wordt stopgezet. Als u het niet eens bent met deze beslissing dient u een bezwaarschrift in.

Een bezwaarschrift dient u schriftelijk in: als u uw bezwaren telefonisch doorgeeft wordt dit niet als bezwaarschrift gezien. Een bezwaarschrift uitkering dient aan een aantal vereisten te voldoen. Zo staan uw persoonsgegevens erin, er staat een datum boven de brief en uw handtekening staat eronder. Belangrijk is ook dat u aangeeft tegen welk besluit u bezwaar indient. Let ook op de bezwaartermijn: meestal is de termijn zes weken.

Deze formele vereisten zijn belangrijk bij het indienen van een bezwaarschrift: het kan zijn dat uw bezwaarschrift niet inhoudelijk wordt behandeld als uw bezwaarschrift niet aan de vereisten voldoet. U kunt verzoeken om bijstand van een advocaat uitkeringen. De advocaat beoordeelt uw situatie en adviseert u over uw kansen als u een bezwaarschrift indient. Ook kan een advocaat u helpen bij het opstellen van een bezwaarschrift.

Bezwaarschrift uitkering indienen bij uitkeringsinstantie

Het bezwaarschrift dient u in bij de uitkeringsinstantie dat het besluit genomen heeft. Er staat bij het besluit vermeld aan wie u het bezwaarschrift moet richten, voor welke datum u het bezwaarschrift ingediend moet hebben en naar welk adres u het bezwaarschrift stuurt.

Jan dient een bezwaarschrift in tegen de beslissing van het UWV om zijn WW-uitkering te verlagen. Jan voert aan dat zijn laatstverdiende loon lager lag dan waar het UWV vanuit gaat. Hij voegt een aantal loonstroken toe aan zijn bezwaarschrift. Het UWV heroverweegt de genomen beslissing en stelt Jan in het gelijk. Zijn uitkering wordt daarom niet verlaagt.

Mogelijke uitkomsten bezwaar

Als u bezwaar indient dan betekent dat niet automatisch dan uw bezwaar wordt toegewezen. Op uw bezwaarschrift uitkering kunnen verschillende soorten beslissingen worden genomen.

Zo kan uw bezwaarschrift gegrond worden verklaard: uw bezwaren zijn juist en u wordt daarom in het gelijk gesteld. Ook kan een bezwaarschrift ongegrond worden verklaard: uw bezwaren zijn niet juist en de genomen beslissing blijft staan. Ook kan uw bezwaarschrift niet-ontvankelijk worden verklaard: dit betekent dat u niet aan de formele vereisten heeft voldaan. U was bijvoorbeeld te laat met het indienen van het bezwaarschrift.

U kunt beroep instellen tegen de beslissing op bezwaar. Als u het niet eens bent met de beslissing dan kunt u een beroepschrift indienen.

Bijstand van een advocaat uitkeringen

Heeft u een besluit ontvangen over een uitkering en bent u het niet eens met dit besluit? Dan is het verstandig om een bezwaarschrift uitkeringen in te dienen. Een advocaat uitkeringen van LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op! Wacht dus niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

 

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel of bericht onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.2

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.