Wanneer kom ik in aanmerking voor de Ziektewet?


Omschrijving situatie

Als u ziek wordt, maar geen werkgever (meer) heeft, krijgt u mogelijk een Ziektewet uitkering. U vraagt de uitkering aan bij het UWV.

Wie heeft recht op een Ziektewet uitkering?
Iedereen die ziek wordt en geen werkgever heeft, kan een beroep doen op de Ziektewet. Bijvoorbeeld uitzendkrachten, oproepkrachten, thuiswerkers of stagiairs.

Ook als u wel een werkgever heeft, kunt u in sommige gevallen recht hebben op een Ziektewet uitkering. Bijvoorbeeld als u ziek wordt door een zwangerschap of een orgaandonatie. De werkgever krijgt dan het ziekengeld van UWV om uw loon door te betalen.

U heeft maximaal 2 jaar recht op een Ziektewet uitkering.

Zo kan het dus ook

Waarom LBBU?

U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

 • 7 dagen per week bereikbaar

  Ook ’s avonds en in het weekend
 • Ons keurmerk

  Uw garantie voor service en kwaliteit
 • Juridische hulp in elke situatie

  Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
 • Overal in Nederland

  Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
 • Klanten staan centraal

  Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
  8.2

Over ons

LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

Bewaar uitkeringen
Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

Er zijn advocaten gevonden.

Klik hier voor de resultaten.