U heeft recht op bijstand als u niet meer in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien, bijvoorbeeld doordat u geen of te weinig inkomsten heeft. Een bijstandsuitkering kunt u aanvragen bij het UWV of rechtstreeks bij uw gemeente, afhankelijk van waar u woont. Als u de aanvraag bij het UWV indient, stuurt het UWV de aanvraag door naar uw gemeente. Het is de gemeente die een beslissing moet nemen over uw aanvraag. Juridisch gezien heet de beslissing een besluit.

Niet eens met besluit? Maak bezwaar!

Is uw bijstandsuitkering stopgezet of is de aanvraag afgewezen? U krijgt mogelijk geldproblemen! Maak daarom altijd bezwaar. Een bezwaar dient u in als u het niet met de beslissing van de gemeente eens bent. Een advocaat helpt u hierbij. Die weet welke argumenten de grootste slagingskans geven in uw zaak. Vaak is de inzet van een advocaat voor u kosteloos. U hoeft slechts een kleine, geringe eigen bijdrage te betalen. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.

Beslissingen waar u tegen in bezwaar kunt gaan

Niet alleen wanneer u een bijstandsuitkering wordt geweigerd, maar ook tegen andere besluiten kunt u een bezwaarschrift indienen. Wel moet er altijd sprake zijn van een besluit of een handeling waar u het niet mee eens bent:

 • Stopzetting of intrekking van de bijstandsuitkering
 • Terugvordering van onterecht uitgekeerde bijstand
 • Verlaging van de bijstandsuitkering
 • Beslissingen over gezamenlijke huishouding
 • Opleggen arbeidsverplichtingen
 • Huisbezoek

Deze besluiten worden schriftelijk aan u bezorgd. Bent u het niet eens met deze beslissing? Een advocaat bezwaar uitkeringen dient namens u een bezwaarschrift in. Zo kan de beslissing worden aangevochten.

Bijstand van een advocaat bezwaar uitkeringen

Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing of handeling van de gemeente over de bijstand? Een advocaat van LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.1

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.