Advocaat bezwaar UWV

Als u een uitkering bij het UWV aanvraagt dan kan het gebeuren dat de aanvraag wordt afgewezen. En ook als u een uitkering van het UWV ontvangt kan het gebeuren dat u een besluit over uw uitkering ontvangt waar u het niet mee eens bent. In beide gevallen wilt u er waarschijnlijk voor zorgen dat het UWV een andere beslissing neemt. Om dat te bereiken dient u een bezwaarschrift in. U maakt uw bezwaren kenbaar en probeert daarmee te u voorkomen dat u geen uitkering ontvangt of dat u bijvoorbeeld een groot bedrag moet terugbetalen. Een advocaat bezwaar UWV helpt u bij het opstellen van het bezwaarschrift. Bent u het niet eens met een beslissing van het UWV? Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Kim vraagt een WW-uitkering aan. Het UWV wijst de aanvraag af met het argument dat Kim verwijtbaar werkloos is. Kim is het er niet mee eens en dient een bezwaarschrift in. In het bezwaarschrift onderbouwt ze haar standpunt dat ze niet verwijtbaar werkloos is geworden.

Het UWV beoordeelt aanvragen voor uitkeringen. Daaronder vallen onder andere de WW, Ziektewet, WIA, WAO en Wajong. Ook als u een uitkering ontvangt beoordeelt het UWV of u nog steeds aan de voorwaarden voldoet en of de hoogte van de uitkering correct is. Het komt voor dat het UWV de aanvraag om een uitkering afwijst of dat het UWV aangeeft dat u een ontvangen bedrag dient terug te betalen. Als u het niet eens bent met een beslissing van het UWV kunt u een bezwaarschrift indienen.

Advocaat bezwaar UWV

Bij het indienen van een bezwaarschrift is het van belang dat u goed motiveert waarom u het niet eens bent met de beslissing. Als u een bedrag terug moet betalen volgens het UWV is een verweer als “ik kan het niet betalen” niet snel succesvol. Een succesvoller verweer is een verweer waarbij u aangeeft waarom de berekening van het UWV niet klopt. Het UWV ging bijvoorbeeld uit van een te hoog inkomen bij de berekening.

Een advocaat bezwaar UWV helpt u bij het onderbouwen van uw argumenten. Advocaten kennen de wetten en de regels van de uitkering en kunnen uw situatie beoordelen. Een advocaat uitkeringen van LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op! Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Voorlopige voorziening

Het komt voor dat het besluit van het UWV zorgt voor geldproblemen: u kunt uw vaste lasten vanwege het moeten terugbetalen van de uitkering niet meer betalen. De advocaat bezwaar UWV kan dan een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechter.

Bezwaar bij het UWV

Binnen zes weken nadat u de beslissing van het UWV heeft ontvangen moet u een bezwaarschrift indienen. Als u dit niet doet dan is de beslissing na deze bezwaartermijn definitief geworden. Er zijn ook situaties waarin de bezwaartermijn slechts twee weken is. Wij raden daarom aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een advocaat bezwaar UWV. Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.

Bijstand van een advocaat bezwaar UWV

Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing van het UWV of de gemeente? Een advocaat uitkeringen van LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!

Wacht dus niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.2

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.