Uitkering advocaat
Als u een uitkering heeft of als u een uitkering aanvraagt dan kunt u te maken krijgen met de situatie waarin er een beslissing wordt genomen waar u het niet mee eens bent. Uw recht op een uitkering komt dan mogelijk in gevaar of u moet een flink bedrag terugbetalen. Een advocaat uitkering staat u in die situaties bij. Deze advocaat heeft veel verstand van de wettelijke regels rondom uitkeringen en hij heeft veel ervaring met het indienen van bezwaarschriften. Bent u het niet eens met een beslissing over uw uitkering? Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.
Ramona heeft een bijstandsuitkering. Ze woont zelfstandig en heeft sinds een aantal maanden een relatie. Op een dag ontvangt zij een brief van de gemeente waarin wordt aangegeven dat de gemeente het vermoeden heeft dat Ramona een gemeenschappelijke huishouding voert en dat deze situatie haar recht op bijstand mogelijk verandert. Ramona is het niet eens met het standpunt van de gemeente en schakelt een uitkering advocaat in om haar bij te staan.
Soorten uitkeringen
Er zijn allerlei soorten uitkeringen en in sommige situaties heeft u recht op een uitkering.
U kunt bij LBBU terecht als u een beslissing wilt aanvechten over:
- Bijstandsuitkering
- Bijzondere bijstand
- Ziektewet uitkering
- WIA uitkering (WGA IVA)
- WAO uitkering
- Wajong uitkering
- IOAW uitkering
- IOW uitkering
- WW uitkering
Beslissingen waar u tegen in bezwaar kunt gaan
Er zijn allerlei soorten beslissingen over uitkeringen en handelingen waar u bezwaar tegen kunt maken. Het is bij het maken van bezwaar een voorwaarde dat u het niet eens bent met de beslissing of de handeling. Als u instemt met het besluit dan is er geen reden om bezwaar te maken.
Beslissingen of handelingen waartegen u bezwaar kunt maken zijn onder andere:
- Stopzetting of intrekking van de uitkering
- Terugvordering van onterecht uitgekeerde bijstand
- Verlaging van de bijstandsuitkering
- Vermoeden van bijstandsfraude
- Beslissingen over gezamenlijke huishouding
- Opleggen arbeidsverplichtingen
- Huisbezoek
Uitkering advocaat
Een uitkering advocaat staat u bij als er problemen ontstaan met uw uitkering. Bijvoorbeeld omdat de aanvraag om een uitkering wordt afgewezen, er een vermoeden van fraude is ontstaan, uw uitkering wordt ingetrokken of de uitkering wordt verlaagd. Al deze situaties kunnen financiële gevolgen voor u hebben. Het kan zijn dat u door een besluit over uw uitkering direct in geldnood komt. Wij adviseren daarom om zo snel mogelijk na het ontvangen van een beslissing over uw uitkering contact op te nemen met een uitkering advocaat.
De uitkering advocaat is op de hoogte van de regelgeving rondom uitkeringen en adviseert u over uw situatie. Als het nodig is kan er een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de rechtbank, zodat u uw rekening kunt blijven betalen. Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.
Bijstand van een uitkering advocaat
Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing of handeling van de gemeente over de bijstand? Een advocaat van LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!
Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.
Pro deo advocaat
In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.
Gerelateerde blogs
Ik word verdacht van uitkeringsfraude, wat kan ik doen?
U ontvangt een brief van uw uitkeringsinstantie waarin wordt aangegeven dat u wordt verdacht van uitkeringsfraude. Hierdoor heeft u onterecht een uitkering ontvangen of het bedrag dat u aan uitkering ontvangt is te hoog. Daarom start de uitkeringsinstantie een onderzoek. …
Lees meer..