Uitkering advocaat

Als u een uitkering heeft of als u een uitkering aanvraagt dan kunt u te maken krijgen met de situatie waarin er een beslissing wordt genomen waar u het niet mee eens bent. Uw recht op een uitkering komt dan mogelijk in gevaar of u moet een flink bedrag terugbetalen. Een advocaat uitkering staat u in die situaties bij. Deze advocaat heeft veel verstand van de wettelijke regels rondom uitkeringen en hij heeft veel ervaring met het indienen van bezwaarschriften. Bent u het niet eens met een beslissing over uw uitkering? Neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

 

Ramona heeft een bijstandsuitkering. Ze woont zelfstandig en heeft sinds een aantal maanden een relatie. Op een dag ontvangt zij een brief van de gemeente waarin wordt aangegeven dat de gemeente het vermoeden heeft dat Ramona een gemeenschappelijke huishouding voert en dat deze situatie haar recht op bijstand mogelijk verandert. Ramona is het niet eens met het standpunt van de gemeente en schakelt een uitkering advocaat in om haar bij te staan.

 

Soorten uitkeringen

Er zijn allerlei soorten uitkeringen en in sommige situaties heeft u recht op een uitkering.

U kunt bij LBBU terecht als u een beslissing wilt aanvechten over:

 

Beslissingen waar u tegen in bezwaar kunt gaan

Er zijn allerlei soorten beslissingen over uitkeringen en handelingen waar u bezwaar tegen kunt maken. Het is bij het maken van bezwaar een voorwaarde dat u het niet eens bent met de beslissing of de handeling. Als u instemt met het besluit dan is er geen reden om bezwaar te maken.

Beslissingen of handelingen waartegen u bezwaar kunt maken zijn onder andere:

 • Stopzetting of intrekking van de uitkering
 • Terugvordering van onterecht uitgekeerde bijstand
 • Verlaging van de bijstandsuitkering
 • Vermoeden van bijstandsfraude
 • Beslissingen over gezamenlijke huishouding
 • Opleggen arbeidsverplichtingen
 • Huisbezoek

 

Uitkering advocaat

Een uitkering advocaat staat u bij als er problemen ontstaan met uw uitkering. Bijvoorbeeld omdat de aanvraag om een uitkering wordt afgewezen, er een vermoeden van fraude is ontstaan, uw uitkering wordt ingetrokken of de uitkering wordt verlaagd. Al deze situaties kunnen financiële gevolgen voor u hebben. Het kan zijn dat u door een besluit over uw uitkering direct in geldnood komt. Wij adviseren daarom om zo snel mogelijk na het ontvangen van een beslissing over uw uitkering contact op te nemen met een uitkering advocaat.

De uitkering advocaat is op de hoogte van de regelgeving rondom uitkeringen en adviseert u over uw situatie. Als het nodig is kan er een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de rechtbank, zodat u uw rekening kunt blijven betalen. Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU.

Bijstand van een uitkering advocaat

Wilt u bezwaar indienen tegen een beslissing of handeling van de gemeente over de bijstand? Een advocaat van LBBU verdedigt graag uw belangen en komt daadwerkelijk voor u op!

Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact op met de intakebalie van LBBU. De juristen van de intakebalie geven u een eerste gratis advies en zoeken indien nodig een advocaat uit ons netwerk voor uw zaak.

Pro deo advocaat

In uitkeringszaken werken veel advocaten ook op basis van een toevoeging, pro deo dus. U betaalt dan een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen, maar alle andere kosten worden door de overheid betaald. Uw advocaat regelt de toevoeging voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Neem bij vragen direct contact met ons op.

Wij helpen u graag!
 • Stap 1: Bel, mail of app onze juristen van de intakebalie
 • Stap 2: Bespreek uw juridische oplossingen
 • Stap 3: Kies de beste oplossing voor uw situatie
Bel met de intakebalie
088 - 629 00 64
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Stel uw vraag via WhatsApp
06 - 21 29 20 19

De intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar.

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
08:00-18:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-18:00 uur
09:00-17:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
  Hidden
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.
  Zo kan het dus ook

  Waarom LBBU?

  U kunt nu direct contact opnemen met de intakebalie van LBBU voor juridisch advies of voor het opstellen van een bezwaarschrift voor uw uitkering. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste advocaat bij u in de buurt zo snel mogelijk contact met u opneemt.

  De aangesloten advocaten van LBBU behandelen ook zaken op basis van pro deo. Uw advocaat bekijkt of u hiervoor in aanmerking komt en verzorgt uw eventuele aanvraag voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand.

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook ’s avonds en in het weekend
  • Ons keurmerk

   Uw garantie voor service en kwaliteit
  • Juridische hulp in elke situatie

   Van eerstelijns advies tot bijstand van een gespecialiseerde advocaat
  • Overal in Nederland

   Het grootste juridische netwerk van Nederland met 50 advocaten
  • Klanten staan centraal

   Wij stellen onze rechtzoekende klant centraal en behandelen uw zaak met zorgvuldigheid
   8.4

  Over ons

  LBBU is het kwaliteitsnetwerk van advocaten die gespecialiseerd zijn in uitkeringen. Vind hier een antwoord op uw vragen over bezwaar en beroep voor uitkeringen. Met vestigingen door heel Nederland is er altijd een specialist bij u in de buurt. U kunt gebruik maken van een kosteloze intake en zeker zijn van een snelle reactie van een gespecialiseerde advocaat.

  Bewaar uitkeringen
  Op deze website vindt u belangrijke informatie en alles wat u moet weten over de verschillende uitkeringen, welke soorten er zijn en wie het besluit over de toewijzing van de uitkering neemt. Wij hebben alle mogelijke omstandigheden voor u op een rij gezet. Zo weet u wat een LBBU advocaat voor u kan betekenen.

  Er zijn advocaten gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.